پرده

پرده

از روزگاران گذشته پرده به عنوان پوششی برای درها و پنجره ها و جلوگیری از نفوذ سرما به کار می رفته است. برای این کار از چوبهای سخت و یا یک تکه پارچه استفاده میکردند در یونان باستان خانه ها ساده بود و کاخ ها فقط با مرمر و سنگهای گرانبها زینت داده می شد؛ اما در روم باستان پرده مقام پرابهت خود را یافت.

پرده

در ایران عصر ساسانی پرده علاوه بر مصارف خانگی و عمومی در قصر شاهنشاهان به عنوان حد فاصل شاهنشاه و کسانی که به حضور او می رسیدند به کار برده می شد.

پرده دار مقام تشریفاتی مهمی بود که وظیفه او کنار زدن پرده برای رؤیت پادشاه از سوی شرفیاب شوندگان بود پرده دار پس از فروپاشی سلسله ساسانیان نام عربی حاجب را یافت. در دربارهای اموی و عباسی و سپس دولتهای ایرانی پس از اسلام حاجب یا پرده دار مقام بسیار با اهمیتی بود.

پرده

در قرون اخیر در دربارهای اروپا پرده شکوه و تنوع و عظمت خاصی یافت. پرده در دربار لویی چهاردهم و جانشینان او عنصر جدانشدنی در و پنجره در تالارهای ورسای، تریانون و توییلری بود. در قرن شانزدهم میلادی علاوه بر کاخ ها، تئاترها و اپراخانه ها و سالن های پر تجمل مهمانخانه ها و تالارهای کنسرت، کالسکه ها نیز مزین به پرده های باشکوه شدند.

پرده

در قرون وسطی و در دربارهای مشرق زمین پرده نقش بسیار مهمی در جداسازی حرم سرای خلفا و سلاطین از قسمت بیرونی داشت. در دربارهای ایرانی مانند دربار آل بویه ملکه های فرمانروا چون سیده خاتون پشت پرده نازکی مینشستند و به سخنان و گزارشهای وزیران گوش می دادند و این رسم تا اواخر دوران قاجاریه هم چنان پابرجا بود ملکه های معروف غزنوی سلجوقی و خوارزمشاهی و در قرون اخیر زنان فرمانروای مقتدر سلسله صفویه نظیر مادر شاه عباس و سلسله قاجاریه نظیر مهد علیا مادر ناصرالدین شاه از پشت پرده وزیران را به حضور میخواستند و با آنان به مذاکره می پرداختند.

پرده

تقریباً در ادبیات و تاریخ زندگی اجتماعی همه ملل قدیم از جمله چینی ها و هندی ها نیز میتوان جای پای پرده را بازیافت در عُرفِ ایرانی خانه بدون پرده، خانه ای عریان و بدون حصار و حجاب و حفاظ شناخته می شود. خانه بدون پرده در ذهن ایرانی حالت غم انگیزی دارد که با نصب آن بر پنجره ها احساس عمیق امنیت و گرمی و آرامش بر ساکنان آن مستولی میشود.

امروزه پرده تقریباً در همه جا مورد استفاده قرار میگیرد؛ در کاخ ها ادارات منازل و حتی کلاسهای درس مدارس و دانشگاه ها در شکل ها و مدل های مختلف چرا که پرده علاوه بر زیبایی برای کنترل نور و جلوگیری از نفوذ گرما و سرما و گرد و خاک به داخل ساختمان وسیله مفیدی است.

پرده
Version 1.0.0

در دکوراسیون جدید از انواع حصیر و کرکره نیز به عنوان پرده استفاده میگردد که قابلیت تنظیم خوبی برای گرما و نور دارند. اما پرده های پارچه ای به خاطر لطافت و زیبایی که به محیط زندگی می بخشند و هم چنین تنوعی که در مدلهای آن وجود دارد، بیشتر مورد توجه علاقه مندان دکوراسیون قرار گرفته است.

مقاله های وب سایت دکو پرده عموما در مورد مدلهای پرده مزایا و معایب برخی از مدل ها، و اینکه در چه فضاهایی از چه مدلی می توانید استفاده نمائید. شما با کمی آگاهی از برش و دوخت به آسانی میتوانید برای اتاق های منزلتان پرده دوخته و به آن زیبایی بخشیده و در عین حال در هزینه ها نیز صرفه جویی کرده باشید. ما در مجموعه دکو پرده می کوشیم تا آنجاییکه می شود آموزش های لازم را در مورد نحوه دوخت و نصب پرده خدمت شما عزیزان ارائه دهیم.

و همین دکوپرده در تلاش است تا شما را با مزایا و معایب انواع پرده آشنا کند. و در نهایت سعی می کنیم در این وب سایت راهنمائیهای مفیدی برای شما قرار دهیم تا بتوانید بهترین انتخاب را انجام دهید.

پرده
روش اندازه گیری پرده

اندازه گیری پرده

روش اندازه گیری پرده

 ما در دکو پرده سعی داریم تا آنجاییکه می شود و امکان دارد تمامی آموزش ها رو در مورد پرده خدمتتان ارائه نمائیم. اندازه گیری پرده مهمترین قسمت قبل از دوخت  و نصب پرده مهمترین است.برای بعضی از مدل ها زمان اندازه گیری باید حساسیت زیادی به خرج داد.

روش اندازه گیری پرده

مثلا برای زبرا و شید و رومن ها عرضی پرده بسیار مهم است که چگونه اندازه گیری شود تا کوچک یا بزرگ نشود. اگر برای این مدل پرده ها عرض پرده اشتباهاَ بزرگ گرفته شود راه چاره ای دارد اما اگر کوچک باشد مخصوصا در مورد زبرا و شید ها هیچ کاری نمی شود برای آن انجام داد و باید آن پرده را کنار گذاشته و پرده ی دیگری سفارش دهید.

روش اندازه گیری پرده
پرده زبرا

هر چند که اگر بزرگ هم باشد کوچک کردنشان دردسري کمی ندارد. هزینه کوچک کردن آنها و شاید در بعضی از مواقع آسیب دیدن پرده دلیلی می شود که زمان اندازه گیری به خیلی از مسائل دقت شود.

به عنوان مثال اگر بخواهید پرده های رومن پله ای را کوچک کنید باید کناره های پرده شکافته شود که خود شکافتن در برخی از اجناس مانند ابریشم ها و تافته، حریر ها و حتی برخی از مخمل ها ممکن است دجار پارگی یا ردی از دوخت قبلی به جا بگذارد.

روش اندازه گیری پرده

و همینطور در مورد اندازه گیری ریل های برقی پرده هم همینطور اگر بزرگ باشند باید کوچک شوند که باید حتما توسط متخصص آن انجام شود. و اگر کوچک باشد که دیگر کاری نمی توانید انجام دهید و باز هم باید ریلی دیگر سفارش دهید و با توجه به قیمت بسیار بالای ریل های برقی مقرون به صرفه نیست که در اندازه گیری اشتباه نمائید.

ما همیشه پیشنهاد می کنیم مسئولیت اندازه گیری پرده را به فروشگاهی که از آن خرید می کنید محول نمائید.

حتی در برخی از موارد مانند پرده های ساده حریر چین خور دیده ایم که مشتری محترم خودش اندازه گیری کرده است و خروجی کار زیبا نشده. چرا که متخصص این کار بنا به تجربه خود نوعی اندازه گیری را انجام می دهد تا خروجی در زیبا ترین حالت خود قرار بگیرد.

اما در مورد اصول کلی اندازه گیری پرده

اندازه گیری عرض

در فضاهایی که پنجره شما از قسمت چپ و راست فاصله زیادی با دیوار دارند. ابتدا عرض قاب پنجره را اندازه بگیرید. و در انتها 30 سانتیمتر به آن اضافه کنید. یعنی اگر عرض پنجره شما 170 سانتیمتر است آن را به علاوه 30 سانتیمتر نمائید تا خروجی آن 200 سانتیمتر (2 متر) شود. شما باید ریل پرده (میل پرده) خود را 200 سانتیمتر (2متر) بگیرد.

روش اندازه گیری پرده

اما اگر پنجره شما از طرفین فاصله ی چندانی با دیوار ندارد به عنوان مثال از هر دو طرف حدود 20 یا 30 سانتیمتر و یاحدود این اندازه ها است سرتاسر دیوار را اندازه بگیرید و میل پرده خود را به همان اندازه بگیرید.

و این را در نظر بگیرید که پرده هر چه بزرگ تر باشد چه از لحاظ عرض و چه از لحاظ ارتفاع زیبایی بیشتر خواهد داشت.

اندازه گیری عرض زبرا – شید – رومن

در مورد اندازه گیری عرض زبرا و شید و رومن ها همانطور که گفتم این مدل پرده ها دارای حساسیت بیشتر نسبت به بقیه هستند.

فرض کنیم می خواهید برای آشپزخانه تان عرض زبرا را اندازه گیری نمائید، پنجره ای که میخواهید این پرده نصب شود بین دو عدد کمد یا کابینت قرار دارد. معمولا کابینت ها دارای برجستگی یا همان تاج هستند. از قسمت بیرونی تاج کابینت سمت چپ تا قرینه آن در سمت راست اندازه بگیرید هر اندازه که بود دقیقا زبرا و شید خود را همان اندازه سفارش دهید.

عرض رومن پله ای _ کرکره فلزی و چوبی

روش اندازه گیری پرده

در همان شرایط قبلی که مثال زدم عرض پنجره از تاج سمت چپ کابینت تا سمت راست کابینت هر اندازه که بود 2سانتیمتر کم کنید و پرده را سفارش دهید. اگر از این روش استفاده نمائید زمانیکه پرده را نصب می کنید از هر طرف یک سانتیمتر با تاج کابینت فاصله خواهد داشت و برای استفاده به آن گیری نمی کند تا باعث کج شدگی پرده شود. مخصوصا در مورد کرکره فلزی و چوبی خیلی اتفاق افتاده که افراد دقیقا اندازه تاج به تاج رو گرفتن اما زمانیکه نصب شده به خاطر ساییده شدن پرده به تاج کابینت باعث خرابی پرده و شکستگی پره های کرکره و یا خرابی پارچه رومن شده است.

محاسبه ارتفاع پرده

اما در مورد اندازه گیری ارتفاع پرده ها باید توجه به این داشت در مورد بعضی از پرده ها باید دقت بیشتر به کار ببرید.

مثلا در مورد پرده های چین خور، پیله دوزی شده، پانچی، مینیمال (موج دار) باید دقت شود که اندازه گیری طوری باشد که نه کوتاه باشد تا فاصله زیادی پرده با زمین داشته باشد و نه خیلی بلند باشد که پرده روی زمین کشیده شود.

معمولا اگر پرده یک فاصله حدودا 2 تا نهایتا 3 سانتیمتری از زمین قرار بگیرد عالی است. چرا که در این صورت پرده نه خیلی کوتاه است و نه خیلی بلند و شما به راحتی می توانید زیر آن را جارو بکشید. و همینطور آنقدر بلند نیست که روی زمین کشیده شود تا کثیف و یا زخمی شود.

اندازه گیری پرده ها بستگی به نوع ریل آنها هم دارد.

این روزها معمولا ریل به دو گروه ساده و اتومات (همان گریبر دارای نخ یا طناب که شما با کشیدن طناب می توانید پرده را عقب و جلو نمائید.) تقسیم می شوند.

اندازه گیری ارتفاع پرده با ریل ساده سقفی

اگر بخواهیم پرده بلند باشد و تا روی زمین بیاید، از سقف تا کف زمین اندازه می گیرید اگر اندازه مثلا 270 سانتیمتر بود 4 سانتیمتر از آن کم می کنید و پرده شما باید 266 دوخته شود. چرا 4 سانتیمتر باید کم کرد. اندازه ارتفاع ریل پرده ساده با گیره و پایه مجموعا 2 سانتیمتر است تا اینجا اندازه دوخته شده پرده باید 268 باشد. اما اگر پرده را 268 بدوزید دقیقا مماس زمین قرار می گیرد و یا حتی ممکن است روی زمین کشیده شود.

همانطور که قبلا اشاره شد پرده باید حدود 2 الی 3 سانتیمتر با زمین فاصله داشته باشد، پس شما باید 2 سانتیمتر دیگر از ارتفاع پرده کم کنید یعنی 266 سانتیمتر ارتفاع پرده را بدوزید تا خروجی کار بسیار زیبا و دلنشین به نظر بیاید.

و اما اگر بخواهیم پرده کوتاه باشد یعنی فقط تا زیر پنجره باشد از سقف تا 15 الی 20 سانتیمتر زیر پنجره را باید اندازه بگیرید و پرده را همان قدر بدوزید.

اندازه گیری ارتفاع پرده با ریل ساده اتومات گریبر (طناب دار) سقفی

روش اندازه گیری پرده

دقیقا مثال قبل را در نظر بگیرید ارتفاع سقف تا کف 270 سانتیمتر است. برای این مدل ریل ها شما باید 5 سانتیمتر کم کنید چرا که ارتفاع ریل های گریبر 3 سانتیمتر هستند و + 2 سانتیمتر فاصله پرده با زمین می شود 5 سانتیمتر؛ پس شما باید پرده را 265 سانتیمتر بدوزید.

در صورتیکه می خواهید پرده کوتاه باشد باز هم مثل قبل از سقف تا  الی 20 سانتیمتر زیر پنجره اندازه گیری کنید.

ارتفاع پرده (دیواری)

اندازه گیری پرده به صورت دیواری بسیار ساده است و دیگر نیازی به جمع و کم کردن ندارد. فقط باید این را در نظر بگیرید که اندازه پرده را از بالای پنجره اگر فضا دارید حداقل از 20 سانتیمتر بالای پنجره بگیرید، اگر فضای بیشتر دارید خب می توانید بالاتر از 20 سانتیمتر بگیرید چرا که پرده هر چه بلند تر باشد زیبایی بیشتری خواهد داشت.

مثلا از 20 سانتیمتر از بالای پنجره ارتفاع را بگیرید و تا کف زمین اندازه بگیرید هر اندازه که بود فقط برای فاصله پرده تا زمین حدودا 2 الی سانتیمتر کم کنید.

اما در زمان نصب پرده گیره ها را در ردیف دوم و یا وسط قرار دهید تا نوار پرده میل پرده ها را پوشش دهد و نمایی زیبا داشته باشد.

اندازه گیری پرده کار ساده است اما باید دقت داشت که اشتباه نشود، اما پیشنهاد من همیشه اینست اگر می خواهید پرده را از پرده فروشی تهیه کنید از خودشان بخواهید که برایتان انجام دهند. معمولا هزینه ای ندارد و یا هزینه آن بسیار ناچیز است. و این خودش به اینکه اگر شما در اندازه گیری اشتباه کنید و پرده مرجوع شود و یا قابل استفاده نباشد می ارزد.

ما نیز در مجموعه دکوپرده خدمات اندازه گیری را برای مشتریان عزیزمان بدون منت و رایگان انجام می دهیم و هر گونه مشاوره و سؤالی داشته باشید با کمال میل پاسخگو خواهیم بود.

شما می توانید برای مطالعه آموزش های دیگر ما در مورد پرده در وب سایت دکو پرده وارد صفحه آموزش پرده شوید.

پرده مینیمال چیست

پرده مینیمال چیست؟

پرده مینیمال یا پرده موج دار چیست؟

در این مقاله ی وب سایت دکوپرده می خواهیم به معرفی پرده های مینیمال یا موج دار بپردازیم.

پرده مینیمال چیست

پرده موج دار (مینیمال) چیست؟

پرده های مینیمال یا پرده های موج دار نوع جدیدی از پرده می باشند که امروزه طرفداران زیادی دارد.

پرده های مینیمال باعث دلباز تر و آرام تر شدن فضای منزل شما می شوند و همچنین از نگاهِ طراحی و دکوراسیون داخلی مدرن تر و زیباتر میباشند. این پرده ها اغلب دارای سیستم جا به جایی خاصی هستند که استفاده از آن را بسیار راحت میکند.

این مدل پرده دارای محاسن بسیار زیادی است که افراد را مجاب به انتخاب این مدل می کند. و امروز ما در وب سایت دکوپرده می خواهیم از مشخصات این مدل برای شما بگوییم.

پرده مینیمال

پرده های مینیمال را می توان با تمام پارچه تهیه کرد.

پرده های موج دار دارای زیبایی و نظم بسیار بالایی هستند به طوری که وقتی شما پرده را باز یا بسته می کنید نظم آن به هم نمی ریزد.

در صورتیکه در مدل های چین خور و یا پیله شده زمانیکه پرده را کنار می کشید بسیار بی نظم می ایستد. یعنی در مدل های پیله و چین خور باید حتما پرده باز باشد تا نظم آن را ببینید اما در مورد پرده های جدید مینیمال یا موج دار اینگونه نیست و در هر دو حالت منظم می ایستند.

در مدل مینیمال می توانید در پایین خیلی از پارچه ها حتی سرب نریزید و نیازی به سوزن کاری پایین کار نیست. البته تاکید می کنم که برای خیلی از پارچه ها این مسئله حکم می کند نه تمامِ پارچه ها.

معمولا پارچه های سنگین که دارای ایستایی می باشند. مانند مخمل، حریر کتان، گونی بافتها، پارچه های کتان و ژاکارد.

اما در مورد خیلی از حریر ها این مسئله صدق نمی کند و پیشنهاد می کنیم برای زیبایی خیلی بیشتر از سرب و سوزن کای در قسمت پایین پرده استفاده کنید.

تفاوت پرده پانچ و مینیمال چیست؟

تفاوت های زیادی با هم دارند:

  • تفاوت در دوخت
  • تفاوت در نوار پرده
  • تفاوت در نصب و محل قرار گیری پایه ها.
  • در مدل پانچی بالای پرده برای پانچ شدن در فاصله های حدوداً 17 سانتیمتر به اندازه حلقه پانچ سوراخ می شوند. اما این اتفاق در مورد پرده های موج دار نمی افتد.
پرده مینیمال چیست؟
  • در مدل مینیمال از همان گیره های فلزی هوکس که در پرده های ساده مانند چین خور و یا پیله شده کاربرد دارد، استفاده می شود؛ اما در مدل پانچی نیازی به آنها نیست و میل پرده از داخل حلقه های پانچ عبور می کند.
  • استفاده از حلقه پانچ در مدل پانچی، که دیگر در مدل مینیمال شاهد آن نیستیم.
  • در واقع تنها شبهاتِ مهمِ پرده مینیمال به پرده پانچی این است که مدل ایستادن پرده دقیقا شبیه به هم است که در مدل مینیمال یا موج دار نظم آن به هیچ وجه به هم نمی ریزد. اما در مدل پانچی با هر بار عقب و جلو کردن پرده باید آن را تنظیم مجدد نمود.

تفاوت پرده پلیسه شده با مینیمال

در پرده های پلیسه شده یا چین خور ابتدا پرده با نوار پرده های ساده دوخته میشود. تا این قسمت به غیر از نوع نوار پرده با پرده مینیمال هیچ تفاوتی ندارند.

اما پرده های مینیمال بعد از دوخت این قسمت آماده هستند برای نصب. ولی پرده های چین خور ابتدا باید نخ های دو سر نوار پرده را گره زد و بعد چین داده شود.

و در مورد مدل پیله شده باید آنها را بر اساس محاسبه با در نظر گرفتن عرض پنجره و عرض پارچه خیاط آنها را به صورت پلیسه دوقلو بدوزد.

زمانیکه نصب می شوند قطعا از لحاظ مرتب ایستادن پرده مینیمال در رتبه اول، پرده پلیسه و چین خور به ترتیب در رده دوم و سوم قرار دارند.

با این تفاوت که همانطور در این مقاله اشاره کردم زمانیکه پرده را جا به جا می کنید پرده مینیمال نظمش به هم نمی خورد اما در مورد مدل های دیگر اینگونه نیست.

و تفاوت دیگر پرده مینیمال با پرده پیله شده یا چین خور این است که حرکت و جا به جایی آن بسیار ساده و روان تر می باشد.

مزایای پرده های مینیمال

نکات مثبتی که باید در هنگام انتخاب این مدل در نظر بگیریم:

پرده مینیمال چیست

راحتی در کنار کشیدن

یکی از مهمترین دلایلی که افراد این مدل را انتخاب می کنند این است که این مدل بسیار ساده و روان حرکت می کند. و برخلاف مدل های دیگر نیاز به تلاش زیاد برای عقب و جلو کردن آن نیست.

چرا که در برخی از مدلهای ریل های مینیمال گیره ها دارای چرخ های بسیار با کیفیتی هستند و این خود راحتی و روان بودن ریل را چند برابر بیشتر از ریلهای دیگر می کند.

حتی کودکان هم می توانند این پرده را عقب و جلو کنند. و اینطور می توان گفت که در ریل های با کیفیت با یک اشاره این پرده کنار می رود و یا بسته می شود.

ریل های پرده های مینیمال در انواع مختلف دستی، اتوماتِ نخی، برقی ریموت دار و برقی هوشمند قابل ارائه می باشند.

اما از آنجائیکه این پرده ها بسیار روان هستند پیشنهاد ما این است که از مدل های دستی آن استفاده نمائید. از لحاظ زیبایی هیچ تفاوتی با هم ندارند و همگی ریل ها پرده را به یک شکل نگه می دارند.

پیشنهاد میکنیم از پرده های اتومات در پنجره های بزرگ و از ریل های برقی در پنجره های با ارتفاع بلند استفاده کنید.

زیبایی و نظم خاص و چشمگیر

پرده مینیمال چیست

نظم و زیبا قرار گرفتن این مدل پرده زبان زد همه است.

نوع ایستادن این مدل شبیه به مدل پرده پانچی می باشد. با این تفاوت که همانطور که در قسمت مزایا و معایب پرده پانچی توضیح دادم پرده های پانچی را زمانیکه عقب و جلو می کشید نظمشان به هم می ریزد و باید وقت بگذارید و آن را مرتب کنید. اما در مدل پرده مینیمال اینطور نیست. در این مدل شما پرده را در هر حالتی رها کنید منظم می ایستد و نیازی به وقت گذاشتن برای مرتب کردن آن ندارید.

وقتی که شما پرده مینیمال را به کنار می کشید مانند یک دکور اسپرت بسیار زیبا می ایستد. و وقتی که آن را باز می کنید مانند یک پرده منظم کل پنجره شما را پُر می کند.

تنوع بسیار زیاد در انتخاب پارچه

پرده مینیمال چیست

یکی از مزایای مهم و اجتناب ناپذیرِ پرده های مینیمال یا پرده های موج دار این است که تقریبا می توانید از تمام پارچه ها برای این مدل استفاده نمائید.

انواع حریر – انواع مخمل – انواع کتان – انواع تور – انواع ژاکارد – انواع تافته و ساتن و… را می توان برای این مدل انتخاب نمود.

زیبایی ریل های مینیمال

ممکن است فضایی که شما می خواهید پرده را در آنجا نصب کنید فاقدِ آرک یا کتیبه باشد تا بخواهد ریل های شما را بپوشاند.

خیلی از مشتریان با این مسئله که ریل ها دیده می شوند مشکل دارند و نمیخواهند که ریل های پرده های ساده که اکثراً برای پرده های چین خور یا پیله شده استفاده می شوند دیده شوند.

اما از آنجائیکه ریل های پرده های مینیمال مانند ریل های پانچی دارای تنوع و زیبایی هستند این مسئله دیگر شما را آزار نخواهد داد. و زمانیکه پرده را کنار می کِشید دیده شدنِ ریل پرده نمای پنجره شما را خراب نمی کند.

این مدل ریل ها در اشکال مختلف گرد ، نیم دایره، مستطیل شکل و معمولا در انواع رنگ بندی موجود می باشند. که رنگهایی که بیشتر استفاده می شوند عبارتند از: سفید، مشکی، طلایی، نقره ای، طوسی.

و معمولا پایه های این مدل پرده مانند پرده زبرا هستند و یا از مدل هایی پیچ شونده به ریل که همرنگ خودِ ریل پرده می باشند تا از زیبایی پرده نکاهند.

دوخت راحت

پرده مینیمال چیست

پرده های مینیمال هیچگونه قاعده خاص و پیچیده ای برای دوخت ندارند. یعنی قاعده دوخت آنها دقیقا مانند دوختِ زیر پرده یا آستری می باشد.

فقط فراموش نکنید که حتما از نوار مخصوص پرده مینیمال استفاده کنید.

اتوکشی راحت بعد از شستشو

اگر پارچه ای که انتخاب نموده اید نیاز به اتو دارد. به دلیل اینکه مدل مینیمال پیله نشده و چین نخورده، یعنی زمانیکه آن را از روی ریل پرده باز می کنید بالای آن صاف می باشد، اتو کردن آن بسیار راحت و مرتب تر است.

زمانیکه شما می خواهید پرده های چین خور یا پلیسه شده را اتو بزنید از آنجاییکه بالای آنها جمع شده نمی توانید با کیفیت بالا آن را اتو بزنید اما این مشکل در مدل پرده های موج دار یا مینیمال برطرف شده است.

معایب پرده مینیمال

از آنجاییکه ما همیشه در مجموعه دکوپرده تلاش کردیم با مشتریان خود صادق باشیم همیشه معایب مدل ها را چه در وبسایت چه در شبکه های اجتماعی  و قطعا در هنگام خرید حضوری هم خدمت شما عرض می کنیم.

فضای مورد نیاز درون آرک

اگر شما این مدل پرده را درون آرک یا قاب و کتیبه نصب می کنید عمقی که این پرده نیاز دارد تا پرده به هم نریزد و مرتب بایستد حداقل 18 سانتیمتر می باشد.

یعنی اگر می خواهید یک زیر پرده یا آستر نصب کنید و روی آن پرده مینیمال شما حداقل به فضایی با عمق 26سانتیمتر نیاز دارید تا در زمانیکه می خواهید زیر پرده را جابه جا کنید نظم پرده رو که مدل مینیمال است را به هم نریزد و یا آن را با خود به عقب نکشد.

اگر هم می خواهید سه ردیف پرده نصب کنید.

پرده مینیمال چیست

یعنی یک عدد زیر پرده + یک عدد پرده مینیمال یا موج دار + یک عدد دکور در طرفین حداقل فضای عمقِ مورد نیاز شما برای کاربرد عالی و ایستایی بسیار منظم پرده مینیمال، 30سانتیمتر است.

متاسفانه خیلی از افراد این مسئله را نمی دانند و یا به شما نمی گویند و در زمان نصب اگر پرده بد و ناهماهنگ بایستد می گویند که این مشکل منزل شماست و باید آن را برطرف کنید.

خواهشا این مسئله در زمان انتخاب این مدل در نظر بگیرید.

نصب دشوار

یه مقدار نصب این مدل پرده دشوار است. چرا که نیاز به محاسبه قرار گرفتن گیره ها دارد. آنهاییکه که تجربه این مدل پرده را دارند توجه کرده اند که نصاب پرده بعد از اینکه ریل را به سقف نصب نموده زمان زیادی را درگیر علامت زدن و گیره زدن به این مدل پرده صرف کرده است.

اما نکته مثبت آنکه:

تنها در زمان نصب اولیه، نصب آن دشوار است و نیازی نیست بعد از آنکه پرده را شستید وقت زیادی برای نصب آن بگذارید. در واقع بعد از شستن، نصب آن حتی از پرده های چین خور و پیله شده هم راحت تر است.

اکثرِ نصابهای پرده محل گیره پرده را در زمان نصب اولیه با خودکار یا مداد علامت می زنند می توانید براساس آن علامت ها پرده را مجدد نصب نمائید.

و یا مهمتر از علامت با خودکار علامتیست که خود گیره پرده بر روی نوار پرده به جای می گذارد. در واقع وقتی شما پرده را باز می کنید و برای شستشو باید گیره ها را در بیاورید زمانیکه گیره را در می آورید می بینید که محل گیره کمی برجسته شده و این برجستگی هیچ وقت از بین نمی رود حتی با شستشو.

پرده مینیمال چیست

سخن پایانی

به طوری کلی باید عرض شود که اگر فضای مناسب برای نصب این مدل پرده ها دارید بی شک دلیلی ندارید تا از این مدل اجتناب فرمائید. تنوع در پارچه، تنوع در رنگ ریل پرده، مرتب و منظم ایستادن مدل پرده مینیمال، روان بودن آن در هنگام استفاده. خاص بودن و زیبایی و آرامش فراوان این مدل، آن را از دیگر مدل ها متمایز می کند.

ما در مجموعه دکو پرده آماده ارائه انواع خدمات طراحی و دوخت و نصب تمامی مدل ها هستیم. و مطمئنا قبل از خرید، شما را از مزایا و معایب آن آگاه خواهیم کرد. تا خریدی مطمئن و دلنشین را تجربه نمائید.

آماده پاسخگوئی به تمامی سؤالات و نظرات شما هستیم.

همینطور از پیشنهادات و انتقادت شما صمیمانه استقبال می نمائیم.

معایب پرده آماده

معایب پرده آماده

چرا پرده آماده نخریم؟

این روزها شاهد فروش و تبلیغاتِ زیاد پرده های آماده در بازار و فضای مجازی هستیم. و این گونه پرده ها در سایت های داخلی و خارجی طرفدارانِ خاص خود را دارند. و ما نیز در دکو پرده در صورت درخواست شما عزیزان پرده آماده برای فروش داریم. این پرده های آماده دارای تنوع رنگی بسیار زیاد می باشند و زیاد ما را اسیر انتخاب در میان ده ها مدل پرده نمی کنند. اما باید در نظر گرفت که این پرده های آماده نیز در کنار مزیتشان دارای معایب خاص خود می باشند.

معایب پرده پانچی

محل مناسب برای نصب پرده آماده

یکی از نکاتی که باید در نظر گرفت اینست که آیا این پرده مناسب فضا و یا جایی که قرار است پرده نصب شود می خورد یا خیر. مثلا اگر درون آرک یا قاب پرده می خواهد نصب شود آیا فضای مناسب دارد. حداقل فضا برای نصب پایه های پرده های آماده پانچی حدود 18 سانتیمتر می باشد. تا شما بتوانید پرده را به راحتی کنار بِکِشید.

اگر فضای آرک کم باشد یعنی عرض آن کمتر از 18 یا 17 سانتیمتر باشد بهتر است پرده آماده پانچی را پایین تر از لبه ی آرک نصب نمایید تا برای کنار کشیدن دچار زحمت نشوید.

و این موضوع اگر قبل از خرید به آن توجه شود شاید شما سراغ پرده آماده نروید. زیرا برخی از افراد دوست ندارند ریل پرده بیرون از فضای آرک نصب شود و دیده شود.

معایب پرده پانچی

عرض کم

معمولا عرض این پرده ها 150 سانتیمتر است. و به عنوان مثال شما برای یک پنجره 3 متری حدودا 6 عدد از این پرده ها تهیه نمائید. زیرا برای پنجره بهتر از پرده سه برابر باشد.

شش عدد پرده در یک پنجره 3 متری یعنی دارای پنج عدد درز بین پرده ها. و این موضوع شاید به سلیقه ی عده ای خوش نیاید.

برای یک پنجره 3 متری اگر بخواهید پرده تک رنگ باشد، منطقی اینست که پرده را دو تکه بدوزید نه شش تکه. چرا که پرده دو تکه زیبا تر و راحت می باشد. حتی اگر بخواهید در رنگ بندی مختلف باشد می توان آنها را به هم درز بگیرید و به صورت دو تکه نصب نمائید.

ارتفاع کم یا زیاد

از دیگر معایب پرده آماده ارتفاع نا مناسب آن با پنجره مورد نظر ماست. از آنجاییکه ارتفاع پنجره ها بسیار مختلف می باشند و پرده های آماده دارای یک اندازه خاص(ارتفاع = 280 سانتیمتر) می باشند. به احتمال خیلی زیاد زمانیکه نصب می کنید یا کوتاه است یا بلند. و این مسئله نیز می تواند نمای پنجره شما را خراب کند.

معایب پرده آماده

در بعضی از خانه ها ارتفاع پنجره های اتاق ها با هم متفاوت می باشند. و یا حتی درون سالن هایی که بیشتر از یک پنجره دارند بعضی اوقات ارتفاع پنجره ها به یک انداره نیستند.

در این شرایط اگر پرده بلند باشد شما باید هزینه ای دیگر بپردازید تا پرده را کوتاه نمائید. و اگر پرده کوتاه باشد که دیگر هیچ؛ و آن پرده را باید کنار بگذارید و پرده جدید سفارش دهید.

پرده بدون آستر

شاید خیلی از افراد دوست داشته باشند پرده هایشان آسترکِشی شود. آسترکشی پرده باعث طول عُمر پرده می شود. آسترکشی باعث زیبایی بیشتر پرده می شود. و همینطور آسترکشی باعث جلوگیری بیشتر از ورود نور به داخل اتاق شما می شود.

از دیگر معایب پرده آماده اینست که اکثرا بدون آسترکِشی می باشند و زمانیکه شما پرده را خریداری می کنید و نصب می کنید شاید متوجه این عیب شوید. در این لحظه باید دوباره هزینه زیادی بابت آسترکشی پرده صرف نمائید، بماند که کل پرده باید شکافته شود و از آنجاییکه این پرده ها پانچی می باشند ممکن است بالای که برای حلقه بریده شده، خراب شوند.

و از طرفی خیلی از خیاطهای پرده دوخت مجدد پرده پانچی به حالت آسترکِشی را به خاطر زحمت بسیار زیادِ آن قبول نمی کنند .

معایب پرده آماده
اندازه آرک پرده

اندازه آرک پرده

آرک یا قاب پرده

آرک یا قاب پرده محلی است که برای نصب پرده در نظر گرفته می شود. این فضا باید دارای اندازه قاب پرده مناسب باشد. خوشبختانه این روز ها در زمان ساخت ساختمان این محل را برای پرده در نظر می گیرند.

این آرک ها برای پوشش دادن ریل های پرده می باشد. و همچنین باعث زیبایی بیشتر می شود.

آرک پرده باید دارای اندازه معقول باشد. یعنی دارای عرض و ارتفاع مناسب باشد.

متاسفانه بنا به تجربه ما در دکوپرده، گاهی شاهد اندازه های غیرمعقول هستیم.

در بعضی از آرک ها حتی یک عدد ریل پرده هم به سختی نصب می شود. باید این را در نظر داشته باشید فقط نصب پرده ملاک نیست. بلکه راحتی حرکت دادن پرده بسیار مهم تر می باشد. و اینکه پرده ها نباید آنقدر نزدیک هم نصب شوند تا به هم گیر کنند.

اندازه آرک پرده

انواع ریل پرده

برای ساخت آرک یا قاب گچی پرده باید این را در نظر بگیریم که خود و یا شخصی که در آینده می خواهد در آن ساختمان زندگی کند بتواند از انواع ریل های پرده استفاده کند.

در صنعت پرده انواع مدلهای ریل با سایز های مختلف وجود دارد.

به عنوان مثال:

  • ریل ساده
  • ریل اتومات گریبر
  • ریل های چوبی
  • ریل های فلزی
  • ریل پرده های مینیمال (طرح پانچ)
  • انواع مختلف ریل های برقی (بالارو و کنار رو)
  • ریل رومن
  • ریل پرنسسی

این ریل هایی که در بالا ذکر شد معمولا دارای اندازه های مختلف می باشند. که یکی فضایی را برای اندازه خودِ ریل باید در نظر بگیریم و یک اندازه را باید جهت فاصله این ریل با ریل بعدی در نظر بگیریم. تا پرده ها در زمان جابه جایی به هم گیر نکنند.

اندازه آرک پرده

اندازه مورد نیاز آرک پرده چقدرباشد؟

همانطور که گفتیم آرک یا قاب پرده باید دارای عرض و ارتفاع مناسب باشد. اگر بخواهیم طوری محل نصب پرده را در نظر بگیریم که قابل استفاده برای همه سلیقه ها در انتخاب پرده باشد. یعنی افراد مختلف بتوانند مدل های مختلف پرده را درون قاب استفاده کنند.

عرض آرک = 30 سانتیمتر

ارتفاع آرک = 20 سانتیمتر

اندازه آرک پرده

این اندازه نه خیلی زیاد است و نه خیلی کم. چرا که اگر شما حتی بخواهید یک عدد ریل پانچی درون قاب بزنید به فضایی حدود 20 سانتیمتر نیاز دارید. و یا اگر بخواهید یک عدد آستر یا زیر پرده و یک عدد حریر یا تور بزنید نیز به این فضا نیاز خواهید داشت. این اندازه را با توجه به اینکه نیاز کاربر به راحتی در کنار رفتن پرده می باشد در نظر گرفته شده است.

حال خیلی از افراد می خواهند در جلوی این پرده ها یک عدد پرده ضخیم به عنوان دکور نیز کار کنند. و یا برخی میخواهند روی حریر رومن نصب کنند. یا پرده پرنسسی و انواع مدل های دیگر.

حتی برخی می خواهند پرده های خود را بر روی ریل های برقی نصب نمایند. که ریل های برقی فضای بیشتری را به نسبت ریل های ساده اشغال می کنند.

پرده لیفه ای

پرده لیفه ای

روش دوخت پرده ی لیفه ای در خانه

پرده لیفه ای

یادگیری دوخت پرده های ساده برای افرادی که آشنایی با دوخت و دوز دارند راحت می باشد. در این مقاله می خواهم بگویم  چگونه پرده های خود را بدون نوار(پرده ی لیفه ای)، که زیبا و حرفه ای به نظر برسد بدوزید. این پرده های ساده  بسیار راحت و شکیل هستند اگر در خیاطی تازه کار هستید هیچ نگران نباشید این مدل های ساده می توانند ظاهر فضای شما را کاملاً تغییر دهند.

چگونه پرده ی لیفه ای به شکل حرفه ای بدوزیم؟

 اگر تا به حال مجبور شده‌اید چند روز یا چند هفته بعد از جابه‌جایی پنجره تان بدون پرده باشد، می‌دانید که داشتن آنها چقدر ضروری است.  پرده ها، هم کاربردی و هم تزئینی هستند، و جزء ضروری طراحیِ هر اتاقی هستند.

دوخت پرده را شما می توانید خودتان انجام دهید.  شما برای دوخت یک پرده لیفه ای در ابتدا به پارچه مورد قبولتان نیاز دارید و یک عدد چرخ خیاطی. آنچه شما نیاز دارید بعد از پارچه پرده؛ قیچی، خط كش، متر نواری، نخ، قیچی و…

پرده لیفه ای

نحوه دوخت پرده

اندازه گیری پرده ی لیفه ای

اگر تا به حال دوخت  انجام داده اید، احتمالاً در این مرحله می دانید که اولین گام اندازه گیری است و اینکه واقعاً باید قبل از انجام اولین برش دو بار اندازه گیری کنید. برای پرده ها، ابتدا مشخص کنید که میل پرده خود را کجا روی دیوار می خواهید (هرچه به سقف نزدیکتر باشد، بلندتر و از نظر من زیباتر به نظر می رسد) و پایه ها را بر اساس آن به دیوار رولپلاک نمائید.

اندازه ارتفاع

سپس برای ارتفاع اگر می خواهید تا زمین باشد از بالای ریل پرده تا زمین اندازه بگیرید و منهای سه سانتیمتر کنید. (اینکه می گویم سه سانتیمتر اگر نمی خواهید بالای پرده تاج بگذارید.) (من بنا را بر این می گذارم که شما نمی خواهید تاج بگذارید.) اما اگر می خواهید فقط تا پایین پنجره بیاید، از بالای ریل پرده تا حدود بین 10 الی 15 سانتیمتر زیر پنجره را اندازه بگیرید.

اندازه عرض

حال باید اندازه عرض پرده لیفه ای را بدست بیاورید. اندازه ی فریم پنجره را گرفته و از هر طرف 10 سانتیمتر به آن اضافه کنید. (ریل پرده باید حداقل از هر طرف 10 سانتیمتر روی دیوار بیاید تا باعث عبور نور از گوشه های پرده نشود.)

پرده لیفه ای

 پارچه را برش دهید    

اینجا برش ارتفاع رو توضیح می دهم، درواقع عرض پارچه بستگی به خودتان دارد. اگر می خواهید پارچه صاف باشد عرضِ بدست آمده هر چقدر است، 10 سانتیمتر پارچه بیشتر تهیه کنید. اما معمولا پرده اگر می خواهید حالت موج کمی داشته باشد عرض بدست آمده را ضرب درِ حداقل 2 و حداکثر 3 (عرض بدست آمده × 2 برابر یا 3 برابر) نمائید.

پرده لیفه ای

حال شما حداقل باید به ارتفاع پرده حدود بیست سانتیمتر اضافه کنید تا برای دوخت پایین(پادوزی) و دوخت لیف ی بالا پارچه داشته باشید. حالا پارچه پرده خود را با اندازه های بدست آمده بِبُرّید. سپس اگر می خواهید پرده آستر داشته باشد پارچه آستر را پنج سانتیمتر کوتاه تر از پارچه (اما به همان عرض) ببرید.

 یک طرف آن را سنجاق کرده و بدوزید

 پارچه تان را طوری بچینید که جلوی آن رو به آستر باشد، این دو را به هم سنجاق کنید تا در جای خود باقی بمانند و در امتداد یک طرف آن را به صورت خط مستقیم بدوزید تا یک سجاف ایجاد شود. اگر چرخ زیگزال یا سردوز دارید می توانید لبه ی کار را سردوز بزنید تا باعث تمیزی دوختِ بیشتر شود اگر ندارید هم مهم نیست، فقط پارچه و آستر را به هم درز بگیرید خوب است. بعداً آن را به بیرون می چرخانید.

پرده لیفه ای

لبه پایینی آستر و پارچه را هر کدام جداگانه به اندازه 10 سانتیمتر تا بزنید. حال آن محل را سنجاق بزنید و بعد دوخت بروید تا دوخت پادوزی پرده را انجام داده باشید.

در اینجا شما پرده و آستر را به هم درز گرفته اید. پادوزی را هم دوخته اید.

شما در این مرحله سه قسمت پرده را دوخته اید. پرده و آستر که حالا مانند گونی شده اند پشت و رو هستند آن را برگردانید تا روی پرده مشخص شود. درزها باید به داخل کار بیفتند.

پرده لیفه ای

در قسمت بالای پرده آستر را به پارچه اصلی درز بگیرید. و به اندازه 10 سانتیمتر (مانند پادوزی) آنها را با هم تا، کنید. زمانیکه بالای کار را تا، زدید شما یک پاکت حدودا 10 سانتیمتری دارید.

همانطور که در عکس مشاهده می فرمایید می توانید بجای دوخت لیفه از نوار های مخصوص لیفه نیز استفاده کنید. اما از نظر من دوخت لیفه با پارچه خیلی بهتر از نوارِ لیفه می باشد.

حال برای دوخت تاج، باید از نوک بالای کار سه سانتیمتر پایین بیایید و یک خط افقی در عرض پارچه از پشت علامت بزنید و بر روی آن دوخت ساده بروید.

 اتو زدن پرده ی لیفه ای

تمام درزها را اتو کنید تا مطمئن شوید مرتب و تمیز بایستند، سپس پرده را تماما اتو کنید تا چین و چروک پرده را به کلی از بین ببرید.

پرده را آستر کشی کرده اید؟

اگر آری، آن را یک لا اتو بزنید تا بتوانید تمامی چروک ها را از بین ببرید.

نصب پرده ی لیفه ای

برای نصب پرده لیفه ای ریل های فلزی پیشنهاد می شود. زیرا ریل های فلزی بسیار روان تر از ریل چوبی هستند. حال ریل را از داخل پاکتی بالای پرده (لیفه ی دوخته شده که برایش تاج گذاشتید) عبور دهید و بعد پرده را بر روی پایه هایی که از قبل بر روی دیوار رولپلاک کرده بودید نصب کنید.

پرده لیفه ای
پرده کلاسیک چیست؟

پرده کلاسیک چیست؟

پرده کلاسیک یکی از سبکهایی است که در دنیای دکوراسیون و پرده استفاده می شود. سبکهای مختلف و زیبایی ایفای نقش می کنند که در این مقاله به سبک کلاسیک می پردازیم.

این روزها می توانیم نمونه های فاخر از این سبکها را درون اکثر ویترین مغازه ها مشاهده کنیم. و همینطور می توانید در سایت دکوپرده نمونه های پرده کلاسیک را مشاهده بفرمایید. اکثر این سبک پرده ها با پارچه های متنوع و رنگبندی فراوان و همچنین با ابزار و یراق آلات بسیار متنوع طراحی شده اند.

پرده کلاسیک

سبک کلاسیک طرفداران خاص خود را دارد و بیشتر از این سبک برای سالن های پذیرایی درون منازل استفاده می شود. البته هستند بسیاری که حتی از این سبک برای دفاتر مدیریت در شرکتها و ادارات بزرگ نیز استفاده می کنند. که این می تواند به شکوه و عظمت آن دفتر نیز بیفزاید.

پرده کلاسیک یک نوع پرده است که از زمان‌های باستان تا دوران نوین به عنوان یک هنر و تزئینات داخلی مورد استفاده قرار گرفته است. این نوع پرده معمولاً سبک ها و روش های زیبایی را بافته و از طرح‌ها و نقش های کلاسیک الهام گرفته است. در اینجا به برخی از ویژگی‌ها و معیارهای پرده کلاسیک اشاره می‌شود:

پرده کلاسیک

پرده کلاسیک – الگوها و نقوش:

 پرده کلاسیک معمولاً الگوها و نقوشی دارد که به طور معمول از عناصر هنری کلاسیک، مانند خطوط گره خورده، طرح ‌های نقطه‌ای، و پره ‌های گل بهره می‌برد. این الگوها معمولاً به سبک‌های هنری معروف مانند رنسانس، باروک و روکوکو اشاره دارند.

رنگ‌ها و ترکیب‌های رنگی:

انتخاب رنگ‌های غنی و تاریخی مانند طلایی، نسکافه ای، زرشکی، نقره‌ای، سبز تیره، یا آبی عمیق می‌تواند به ایجاد فضای کلاسیک کمک کند. ترکیب‌های رنگی همچون طلایی و سیاه، یا سفید و طلایی نیز از جمله ترکیب‌های محبوب در طراحی کلاسیک هستند.

جنس مواد در پرده های کلاسیک

 پرده‌های کلاسیک از جنس‌های با کیفیت و لوکس استفاده می‌کنند. از جمله مواد محبوب برای پرده‌های کلاسیک می‌توان به ابریشم، ژاکارد، مخمل، و انواعِ تافته اشاره کرد.

لوازم جانبی

معمولاً پرده‌های کلاسیک با لوازم جانبی مانند گل میخ ها، شرابه ها، ریشه ها، و دیگر زیورآلات مخصوص تزئین می‌شوند. این لوازم جانبی نقش مهمی در زیبایی و شکوه پرده ایفا می‌کنند.

طراحی و شکل‌ها

پرده ‌های کلاسیک معمولاً طراحی ‌هایی با شکل‌ها و خطوط منحنی دارند. الگوهای هندسی و فرم‌های هنری از دیگر ویژگی‌های طراحی معمولاً در این نوع پرده مشاهده می‌شود.

پرده کلاسیک

توجه به شکل و ابعاد پرده نیز اهمیت دارد. پرده‌هایی با ابعاد بلندتر و شکل‌های منحنی معمولاً برای سالن‌های بزرگ و با ارتفاع دیوارهای بلند مناسب هستند.

پرده کلاسیک – تزئینات دست‌ساز

 بسیاری از پرده‌های کلاسیک دارای تزئینات دست‌ساز هستند که هنرمندان و کارآفرینان ماهر به دست می‌آورند. این تزئینات به پرده‌ها جلوه و ارزش افزوده می‌دهند. پرده کلاسیک به دلیل طراحی زیبا، جلوه تاریخی، و استفاده از مواد با کیفیت برای تزئینات داخلی فضاهای مختلف انتخاب می‌شود.

تزئینات

 اضافه کردن تزئیناتی مانند یراقها، گل میخها و زیورآلات و نقوش دست‌ساز به دیوارها و پرده‌ها می تواند جلوه و شکوه آن را دوچندان کند. آینه‌هایی با چهارچوب‌های چوبی یا طلایی نیز از تزئینات محبوب در دکوراسیون کلاسیک هستند. این تزئینات معمولاً دست ساز هستند. و جزء جزئیات دیدنی پرده محسوب می‌شوند.

گل میخ پرده کلاسیک
شرابه پرده کلاسیک
پرده کلاسیک

پرده‌های کلاسیک به عنوان یک عنصر تزئینی مهم در فضای داخلی استفاده می‌شوند و می‌توانند به شیوه‌های مختلف در انواع محیط‌ها به‌کار گرفته شوند. در اینجا، به برخی از کاربردهای پرده‌های کلاسیک اشاره می‌شود:

اتاق نشیمن

 پرده‌های کلاسیک به عنوان یک عنصر تزئینی اصلی در اتاق‌های نشیمن و سالن‌ها و حتی اتاق خوابها به‌کار می‌روند. طراحی‌ها و الگوهای زیبا و مواد با کیفیت آنها، به این اتاق‌ها جلوه و شکوه می‌بخشد.

اتاق خواب

در اتاق‌های خواب نیز از پرده‌های کلاسیک برای افزودن طراحی و زیبایی به فضا استفاده می‌شود. رنگ‌ها و الگوهای این پرده‌ها می‌توانند به احساس آرامش و لطافت کمک کنند.

پرده کلاسیک

اتاق نهارخوری

پرده‌های کلاسیک می‌توانند فضای نهارخوری را به یک محل آرامش و لوکس تبدیل کنند. آنها معمولاً با رنگ‌های غنی و الگوهای زیبا انتخاب می‌شوند تا تجربه ناهار یا شام را بهبود بخشند.

اتاق کار یا دفتر:

در فضاهای کاری نیز می‌توان از پرده‌های کلاسیک برای افزودن جلوه و زیبایی به فضا استفاده کرد. این پرده‌ها می‌توانند به ایجاد یک محیط کاری با احساس فاخر کمک کنند.

پرده کلاسیک

تئاتر خانگی

 در اتاق‌های تئاتر خانگی یا فضاهای سینمای خانگی، پرده‌های کلاسیک به عنوان یک عنصر تزئینی مؤثر برای افزودن استایل و شکوه به فضا استفاده می‌شوند.

پرده کلاسیک – هتل‌ها و رستوران‌ها

پرده‌های کلاسیک به عنوان یک انتخاب شیک در هتل‌ها و رستوران‌ها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. طراحی‌های زیبا و الگوهای متنوع این پرده‌ها می‌توانند به ارتقاء تجربه مشتریان کمک کنند.

پرده کلاسیک

سالن‌های تشریفات و مراسم

در محافل رسمی و مراسمات خاص، پرده‌های کلاسیک به عنوان یک عنصر تزئینی اصلی برای ایجاد فضاهای شگفت‌انگیز و خاص مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در کل، پرده‌های کلاسیک به عنوان یک هنر داخلی و عنصر تزئینی بسیار مهم و جذاب، در انواع فضاها مورد استفاده قرار می‌گیرند و به افزودن لطافت و جلوه به محیط‌های مختلف کمک می‌کنند.

استفاده از پرده کلاسیک برای سالن یک انتخاب بسیار زیبا و شیک می‌باشد و می‌تواند به ایجاد یک فضای لوکس و باسلیقه کمک کند. در ادامه، به برخی ایده‌ها و نکات مربوط به استفاده از پرده کلاسیک در سالن اشاره می‌شود:

پرده کلاسیک

ترتیب و تنظیم پرده در سبک کلاسیک

 نحوه ترتیب و تنظیم پرده‌ها نیز تأثیر زیادی بر جلوه نهایی سالن دارد. می‌توانید از راهکارهای مختلفی مانند نصب پرده به ستون‌ها یا استفاده از چراغ‌های آویز برای تاکید بیشتر بر زیبایی استفاده کنید.

استفاده از پرده کلاسیک در سالن می‌تواند به ایجاد فضایی زیبا، دلپذیر و با شخصیت کمک کند. این پرده‌ها به عنوان یک عنصر تزئینی اصلی می‌توانند تأثیر گرفته از هنر و فرهنگ کلاسیک، فضا را به شیوه‌ای خاص ترتیب دهند.

برای ساخت یک خانه با پرده کلاسیک و زیبا، می‌توانید از ترکیب انتخاب‌های رنگی، الگوها، مواد و تزئینات مناسب استفاده کنید. در زیر، نکاتی را برای طراحی خانه با پرده کلاسیک بیان کرده‌ام:

پرده کلاسیک

پرده‌ها:

  • انتخاب پرده‌های با الگوها و نقوش کلاسیک می‌تواند جلوه زیبایی به فضا افزوده و با سبک کلاسیک هماهنگ باشد. جنسهایی مانند ابریشم، مخمل یا تافته برای پرده‌ها استفاده کنید.

مبلمان:

مبلمان با خطوط کلاسیک و ستون‌ها، معمولاً با چوبهای با کیفیت و میزهای تزئینی از جنس چوب استفاده شده در آن طراحی می‌شود.

فرش و کفپوش:

فرش‌های با الگوهای کلاسیک یا فرش‌های گلدار می‌توانند به زیبایی و شکوه فضا افزوده شوند. کفپوش‌های چوبی با الگوها و طرح‌های کلاسیک نیز انتخاب خوبی برای خانه‌های کلاسیک هستند.

پرده کلاسیک

چراغ‌ها و روشنایی:

چراغ‌های آویز با طرح‌ها و شیوه‌های کلاسیک می‌توانند نقطه تاکیدی زیبا در فضا ایجاد کنند. لامپ‌های کلاسیک با کلیدهای طلایی یا نقره‌ای نیز به تزئینات فضا اضافه خواهند شد.

کتیبه‌ها و نقوش دیواری:

استفاده از نقوش دیواری با الگوهای کلاسیک مانند روزنه‌ها، یا نقش‌های هندسی می‌تواند به دیوارها جلوه بیشتری ببخشد.

با ترکیب هویت خود با عناصر کلاسیک، می‌توانید یک خانه با شکوه و زیبا ایجاد کنید. همچنین، توجه به هماهنگی در کل فضا و جلوه کلی محیط به کاربردهای مختلف و کیفیت مواد اهمیت دارد.

پرده کلاسیک را به شکلی زیبا و هماهنگ با دکوراسیون اتاق دیگر دکور کردن می‌تواند به افزودن جلوه و شیوه به فضا کمک کند.

نکاتی در مورد چگونگی دکور کردن پرده:

پرده کلاسیک

هماهنگی با محیط اطراف:

مطمئن شوید که پرده با دیگر عناصر دکوراسیون اتاق هماهنگ است. این شامل هماهنگی با رنگ دیوارها، مبلمان، فرش و سایر لوازم داخلی است.

ارتفاع پرده در سبک کلاسیک:

اگر امکان دارد، پرده را تا بلندترین ارتفاع از سقف تا کف بدوزید تا احساس فضایی زیبا و پُر شکوه را افزایش دهد.

تنظیم پرده:

توجه به نحوه تنظیم پرده نیز بسیار با اهمیت است. در نصب پرده حتما از گلمیخها و شرابه ها و یا آویزها برای تنظیم بهتر پرده استفاده کنید.

و همینطور در نظر داشته باشید در پرده های کلاسیک نظم پرده و حالت قرینگی پرده بسیار با اهمیت می باشد.

پرده کلاسیک

پرده باز:

اگر فضا نوردهی به میزان کافی ندارد، از پرده‌های نازک‌تر و بازتر برای افزودن نور طبیعی به اتاق استفاده کنید. زیرا در غیر اینصورت با توجه به رنگ و مدل کلاسیک فضای منزل شما تاریک و بعد از مدتی خسته کننده می شود.

پرده کلاسیک

با توجه به این نکات، می‌توانید پرده کلاسیک خود را به شیوه‌ای زیبا و متناسب با سلیقه خود و سبک دکوراسیون خانه دکور کنید.

پرده کلاسیک مناسب اتاق خواب

برای انتخاب پرده کلاسیک مناسب برای اتاق خواب، می‌توانید به چند نکته توجه کنید تا هماهنگی لازم را بدست بیاورد و یک احساس لطافت و راحتی ایجاد شود. در زیر، نکاتی برای انتخاب پرده کلاسیک برای اتاق خواب آورده شده است:

پرده کلاسیک

رنگ پرده در سبک کلاسیک

انتخاب رنگ پرده بر اساس ترکیب با رنگ دیوارها، مبلمان و سایر لوازم داخلی اتاق مهم است. رنگ‌های غنی و تاریخی مانند طلایی، یا سبز تیره برای اتاق خواب کلاسیک مناسب هستند.

طرح‌ها و نقوش بافته شده بر روی پرده نیز باید با سبک کلاسیک هماهنگ باشند. انواع طرحهای معروف کلاسیک مانند گلهای گره خورده و گل های داماسک هستند. که جنس آنها از ابریشم و یا مخمل و یا تافته یا ژاکارد می تواند باشد تا فضای زیبایی به اتاق شما هدیه کنند.

پرده کلاسیک

هماهنگ با مبلمان:

مطمئن شوید که پرده با مبلمان اتاق هماهنگ است و به تعادل و هماهنگی کلی دکوراسیون کمک می‌کند. با توجه به این نکات، می‌توانید پرده کلاسیکی انتخاب کنید که به اتاق خواب شما جلوه زیبا و خاصی ببخشد و هماهنگ با دیگر عناصر دکوراسیون باشد.

ریل گریبر

ریل گریبر

در نصب پرده تعداد فراوانی از ریل ها وجود دارند. که هرکدام برای سلیقه و مکان خاصی به کار می رود. مثلا ریل رومن، ریل پانچی، ریل پرده های پشت دری، ریل گریبر، ریل پرده های بندینکی و ریل برای دکور ها و انواع والان ها دارای دنیای متفاوتی از انواع و رنگ های مختلف هستند. که از لحاظ جنس به اقسام متنوع و زیادی تقسیم می شوند.

ما در وب سایت دکوپرده به معرفی آنها می پردازیم.

به طور کلی ریل های پرده به سه دسته تقسیم می شوند.

  1. ریل های دستی
  2. ریل های اتوماتِ نخی
  3. ریل های اتوماتِ برقی

ریل گریبر یا ریل اتومات نخی

اما امروز می خواهم در مورد ریل های اتومات نخی اطلاعاتی را در اختیار شما قرار بدهم. قبل از شروع شما می توانید از سایر مقالات ما مربوط به پرده در صفحه آموزش پرده دیدن فرمائید.

همانطور که قبلا در قسمت نصب پرده توضیح دادم. در گذشته خیلی از افراد همان ریل های ساده فلزی را با قطعاتی که در بازار موجود بود به حالت اتومات دستی تبدیل می کردند. که اگر از آنها استفاده کرده باشید خاطرات بدی را برای شما تداعی میکنند.

ریل گریبر | ریل سوپر | ریل اتومات نخی

ریل های ساده اتومات معمولا به سختی جا به جا می شوند. بعضی از اوقات نخ ها به گیره ها گیر می کردند و باعث ایستِ ریل می شدند. و حتی بعضی از اوقات باعث شکستگی گیره ها نیز می شدند.

ریل ساده اتومات | ریل گریبر | ریل سوپر

اما بعدها ریل های مخصوص اتومات دستی به بازار آمد و این، کار را برای مصرف کننده ها بسیار آسان نمود. چرا که این مدل ریل ها دارای کانال مخصوص بودند که طناب ها از داخل آن کانال عبور می کنند. و طناب به هیچ وجه به گیره ها گیر نمیکند. و آن ریل ها، ریل گریبر یا ریل اتومات یا ریل امریکایی و ریل SKY می باشند.

این ریل ها البته نسخه اورجینال آنها محصول تایوان می باشد. و نسخه تایوانی آنها بهترین مدل از ریلهای گریبر یا اتومات در بازار است.

نسخه اصلی و کپی ریل گریل گریبر

این ریل ها ابتدا در امریکا تولید می شدند و به خاطر همین موضوع این نام بر روی آنها مانده است. و حتی در میان همکاران ما به ریل امریکایی معروف هستند. اما تولید آنجا دیگر نمی باشد. و نسخه تایوانی آن همانطور که قبلا عرض کردم بهترین مدل در بازار است.

متاسفانه یا خوشبختانه این روزها شاهد نسخه ایرانی آن در بازار هستیم که از لحاظ ظاهر تفاوت چندانی با نسخه اصلی آن ندارد. (البته از نظر برخی مشتریان) اما از لحاظ نصابها و فروشندگانِ پرده این محصول از لحاظ کیفیت هنوز راه زیادی دارد تا به نسخه اصلی خود برسد.

تفاوت عمده آنها در ضعیف بودند پایه های سقفی و دیواری آنها می باشد. و همچنین در بعضی از نسخه های ایرانی طناب آنها ضعیف می باشد و به مرور ممکن است پاره شود و یا در عرض های زیاد مانند بالای چهار متر کمی با سختی پرده جا به جا شود و همین به سختی جابه جا شدن باعث پارگی آن بعد از مدتی شود.

قطعات گریبر

  • کانال ریل گریبر
  • پایه سقفی
  • پایه دیواری
  • پایه جک
  • روهم آور فلزی
  • روهم اور پلاستیکی
  • گیره
  • سربند
  • طناب
  • پایه های کناری
  • رولپلاک مخصوص

کانال ریل گریبر

این ریل ها دارای دو عدد کانال می باشند که به حالت کشویی درون هم قرار می گیرند و برای کوچک یا بزرگ کردن ریل این حالت می تواند کمک کند. درون این کانال همه گیره ها و روهم آورها قرار می گیرند و طناب از داخل کانال گذشته و بر روی روهم اور گره می خورد.

کانال ریل گریبر | کانال ریل اتومات پرده

در دو طرف ریل دو عدد در پوش قرار دارد. این درپوش ها سایزشان با هم فرق می کند. (سایز بزرگ برای قسمت راست و سابز کوچک در سمت چپ بسته می شود.)

پایه سقفی

پایه های سقفی همانطور که درون عکس مشاهده می فرمایید یک سوراخ بزرگ در مرکز قرار دارد که از آن پیچ عبور می کند. و در قسمت جلویی ریل قرار می گیرد و با استفاده از یک دوسو آن قسمت استیل را چرخانده و ریل درون آن قرار می گیرد و قفل می شود.

پایه سقفی ریل گریبر

البته ابتدا باید پایه را به سقف پیچ و رولپلاک نموده و بعد ریل را درون آن قرار داد.

پایه دیواری

تمامی این ریل ها به تناسب سایزشان دارای تعداد مشخصی پایه سقفی و دیواری هستند. پایه های دیواری همان پایه گونیای پنج سانتی می باشند. که باید پایه سقفی را به آن بست.

پایه دیواری ریل گریبر | ریل اتومات نخی

اگر قرار است پرده بر دیوار نصب شود پایه گونیا را در جای مشخص به دیوار نصب کرده و بعد ریل را درون پایه سقفی قفل نمائید.

پایه جک

پایه جَک، همان پایه ایست که در پایین (نزدیک زمین در راستای ابتدای ریل که طناب از آن آویزان است) به دیوار نصب می شود.

و طناب ریل اتومات باید از درون آن عبور کند تا برای استفاده از ریل راحت تر باشید و اگر باز هم طناب اضافه بود با از قسمت روهم آور فلزی گره ی طناب را بکشید تا طناب محکم و سفت بایستد و بعد در همانجا گره بزنید و اضافه ی آن را برش دهید. و در آخر آن را در همان روهم آور فلزی قفل نمائید.

روهم آور فلزی

همانطور که گفتم قطعه ایست که اگر گیره اول و دوم پرده را روی آن ببندید باعث حرکت دادن پرده می شود.

نصب پرده - ریل گریبر

روهم آور پلاستیکی

همان کاربرد رو هم اور فلزی را دارد، اما فقط برای زمانیکه پرده دوتیکه می باشد. (از وسط باز می شود.)

گیره ریل گریبر

گیره ها در پشت روهم آورها قرار می گیرند. این گیره ها مخصوص همان ریل های گریبر ساخته شده اند.

گیره ریل گریبر در نصب پرده | گیره پرده

شما نمی توانید اگر روزی گیره ها شکست از گیره های ریل های ساده فلزی و غیره استفاده کنید. زیرا این ریل ها گیره های مخصوص خود را دارند.

سربند ریل گریبر

ریل گریبر

دو عدد درپوش بزرگ می باشند که برای ریل های گریبر ساخته شده اند درون این سربندها چند غلطک وجود دارد تا طناب پرده از آن به راحتی عبور کند. این غلطک ها نقش مهمی در روان جا به جا شدن این ریل ها دارند.

طناب ریل گریبر

طناب یا نخ این ریل ها کار مهمی انجام می دهند در نسخه تایوانی این طناب ها زیاد ضخیم نیستند اما چند برابر محکم تر و بهتر از نمونه های طناب ریل های دیگر هستند. این طناب ها نباید حالت کشی داشته باشند. و همانطور که عرض شد قدرت طناب به مراتب خیلی مهمتر از ضخامت آن است.

پایه های کناری ریل گریبر

دو عدد پایه بر روی درپوش های کناری بسته می شود. که این پایه ها در واقع در نسخه های تایوانی آن موجود است. البته که شاید استفاده از آنها زیاد مهم نباشد. و حتی اکثرا یا شاید همه ی نصاب های پرده از آن پایه ها برای بستن استفاده نمی کنند. و اکثر فروشگاه های پرده تعداد زیادی از این پایه های بلااستفاده دارند.

البته اگر نصاب های پرده از این پایه ها استفاده نمی کنند به این دلیل است که همان پایه های سقفی یا دیواری آنقدر ریل را محکم به دیوار یا سقف نگه می دارند که دیگر نیاز به آنها نیست.

و از طرفی روی خود درپوش ها سه عدد سوراخ دارد که اگر در زمان نصب پرده از آن سه سوراخ برای نصب استفاده کنید، قطعا محکم تر از زمانیست که بخواهید از آن پایه ها استفاده کنید.

رولپلاک مخصوصِ ریل گریبر

رولپلاک های مخصوصی درون بسته های ریل گریبر وجود دارد که آبی رنگ هستند. این مدل رولپلاک ها برای دیوارهها و سقف های گچی خیلی مناسب هستند. و حتی در بعضی از سقف های کاذب هم خوب محکم نصب می شوند. این رولپلاک ها به هیچ عنوان درون بازار یافت نمی شود. شاید ظاهرا شبیه باشند و به هیچ وجه یافت نمی شوند جز درون بسته این ریل های تایوانی.

البته متاسفانه برخی از فروشگاهها، بعضی از قطعات مانند همین رولپلاک یا پایه ها را برمی دارند.

شید دومکانیزم

شید دومکانیزم(مزایا و معایب)

شید دومکانیزم یکی دیگر از نمونه های پرده های بالا رو می باشد. این نوع پرده ها دارای مزایا و معایب خاص خود نیز هستند. در ادامه سعی می کنیم شما را با آنها آشنا کنیم.

تفاوت شید دومکانیزم با زبرا

این دو در کلیت زیاد تفاوتی با هم ندارند. اگر بخواهم در مورد تاریخچه آنها بگویم مسلما زبرا ها خیلی قدیمی تر از شیدهای دبل هستند. کلا این مدل پرده ها در واقع نوآوری در قسمت کرکره های چوبی و فلزی و لوردراپه هستند که در قدیم بسیار مرسوم بوده اند. و تفاوتشان با آنها این است که مانند آنها جمع می شوند اما از پارچه ساخته شده اند.

زبراها همان پرده های راه راه افقی هستند که بیشتر برای منازل در آشپزخانه مورد استفاده قرار می گیرد.

این نوع پرده ها بسیار زیبا و شکیل هستند و تا به امروز مورد استفاده خیلی ها قرار گرفته است.

زبرا ها دارای یک لوله درون مکانیزم هستند که توسط یک عدد گیربکس که در سمت چپ یا راست (بنا به نیاز مشتری) تعبیه شده است با یک زنجیر قرار دارد. هنگامیکه شما زنجیر را بکشید پرده رول می شود و کل پرده در در مکانیزم آن که حدودا 10 تا 12 سانتیمتر ارتفاع دارد جمع می شود. و در زمان جمع شدگی دیگر شما پرده را نمی بینید.

و از آنجا که پرده دو لایه است می توانید پرده را طوری بالا و پایین کنید که خط های افقی لایه پشتی جلوی نور و یا دید از بیرون را بگیرند.

شید دومکانیزم

اما شیدهای دومکانیزم از دو لایه پارچه مجزا و از دو گیربکس جدا تشکیل شده. پارچه رویی را می توان از انواع طرح دار و ساده استفاده کرد، به طوری که به تنهایی می شود آن طرف پرده را دید. یعنی هم از زیبایی پرده می توانید استفاده کنید و هم از نور و نمای بیرون لذت ببرید.

اما در پشت آن از یه پارچه زخیم تر به عنوان آستر یا زیر پرده استفاده می شود برای زمانهای دلخواهتان آن را پایین می آورید تا از دید و ورود نور جلوگیری کنید.

شید دومکانیزم

ارتفاع قاب زبرا از 9 تا 12 سانتیمتر است.

ارتفاع قاب شید دومکانیزم از 11 تا 13 سانتیمتر است.

یعنی اگر پنجره یا درب از سقف حدودا 15 سانتیمتر فاصله داشته باشد می توانید از این نوع پرده ها استفاده کنید.

این را برای این گفتم چرا که متاسفانه در بعضی منازل دیده شده که فاصله پنجره یا درب با سقف خیلی کم است. و نمی شود از این پرده ها استفاده کرد. زیرا باعث جلوگیری از باز و بسته شدن پنجره ها می کند.

مزایای شید دومکانیزم و زبرا

1- کم حجم بودن

یکی از مزایای مهم آن کم حجم بودن پرده است. و دیگر مانند قدیم از پرده های چند لایه استفاده نمی کنید. و زمانیکه نیاز به پرده نداشته باشید می توانید آن را به سمت بالا رول نمائید و از نور و یا نمای بیرون لذت ببرید.

این مدل پرده ها همانطور که قبلا عرض کردم بیشتر در آشپزخانه ها، شرکت ها، ادارات و… استفاده می شود.

زبرا | شید دومکانیزم

2- تنوع بالا

شیدها و زبراها مانند دیگر پرده ها دارای تنوع بسیار زیادی می باشند. زبراها در انواع طرح دار و ساده و همینطور شیدهای دومکانیزم نیز قابل سفارش می باشند. و خوشبختانه این روزها شاهد نمونه های خوبِ ترک و حتی ایرانی در بازار هستیم.

زبرا

3- نداشتن لوازم زیاد

شاید به این نکته توجه کرده باشید که در زمان خرید پرده های پارچه ای درون فاکتور خرید تعداد زیادی از اقلام نوشته شده است. مثلا: سرب پرده، نوار پرده، ریل، کتیبه، گیره پلاستیکی، پیره فلزی و… برای خرید یک عدد پرده. اما شما وقتی یک شد و یا زبرا سفارش می دهید درواقع یک هزینه را پرداخت می کنید و سردرگرم قیمت این همه لوازم نمی شوید.

معایب زبرا و شید

1- شستشو

یک مقدار شستشوی این نوع پرده ها به نسبت پرده های پارچه ای دشوار تر است. به طوریکه دیده شده حتی بعضی از خشکشویی ها به دلیل آگاهی نداشتن به جنس پارچه این مدل پرده ها، آن ها را خراب کرده اند.

در واقع شستشوی آن زیاد کار دشواری نیست و آن را در قسمت شستوی زبرا توضیح داده ایم. در کل سعی کنید به خشکویی که مورد اطمینانتان هست اعتماد کنید. و بهتر از آن مسئولیت شستشوی آن را به فروشگاهی که از آن خرید کرده اید بسپارید.

زبرا | شید دومکانیزم

2- تغییر سایز

زبرا ها و شید دومکانیزم در هنگام تغییر سایز عرض پرده کمی وقت گیر و دشوار است. به طوریکه حتما باید با متخصص آن تماس بگیرید تا آن را خودش و یا به شرکت تولیدکننده بسپارد تا کوچک شود.

و عرض این پرده ها قابل افزایش نیست. فقط کم می شود.

نتیجه گیری

به طور کلی این نوع پرده ها بسیاز زیبا و جذاب هستند و کاربرد و عُمرِ بسیار بالاتری به نسبت کرکره های چوبی و فلزی و لوردراپه ها دارند. تنوع زیاد حجم کم، نصب ساده، قابل تعمیر شدن در محل و… از مزیت های این مدل پرده ها به شمار می رود. و بنا به نیاز و سلیقه و دکوراسیون منزل و یا محل کار خود می توانید از این مدل پرده ها استفاده نمائید.

شید دومکانیزم | زبرا
دکور پرده چیست؟

دکور پرده چیست؟

اگر خیلی خلاصه بخوام بگم به همان پارچه های ضخیم که در کناره های پرده استفاده می شوند دکور می گویند.

دکور پرده یکی از مهمترین قسمت های پرده در زمان انتخاب مدل ها می باشد و باید حتما از جنس مرغوب و مناسب با دکوراسیون منزل خود استفاده نمائید. بعضی از دکور ها به صورت قدخور دوخته می شوند. (یعنی پارچه اضافه ای روی زمین نمی ریزد. و فقط یک سانتیمتر با زمین فاصله دارد.)

بعضی از دکور ها به گوشواره معروفند. گوشواره ها حدود 120 تا 140 سانتیمتر ارتفاع دارند. بستگی به ارتفاع پنجره دارد.

بعضی از دکورها هم حدود یک متر بیشتر از ارتفاع دوخته می شوند. برای اینکه زمان نصب بتوانند در مدل های متنوعی آن را نصب نمایند. البته این مدل بیشتر از بقیه مرسوم است.

دکور دوبل هم نوع دیگر از دکورِ پرده است. که مانند نوع قبلی دوخته می شود. دکور های دوبل یک پارچه ساده در زیر دارد. کهبه عنوانِ سایه ی دکور رو قرار می گیرد. پرده سایه هم باید حدودا یک متر اضافه از ارتفاع دوخته شود.

دکور پرده

انواع دکورها:

دکور پرده یقه شل

در مدل یقه شل، در بالای پرده به جای نوار از سرمه استفاده می شود، و بهتر آن است که آن سرمه حداقل در سه طرف پرده (قسمت بالا ، چپ و راست) دوخته شود. البته می شود در هر چهار طرف دوخته شود، که زیاد اهمیتی ندارد و می توانید از فروشنده بخواهید تا در هر چهار طرف پرده سرمه بدوزد.

همچنین تعداد یقه ها در این مدل بسته به انتخاب شما از دویقه تا سه یقه و چهار یا پنج یقه قابل اجرا می باشد.

دکور پرده

دکور پرده دوبل با سایه مخمل

همانطور که در قبل گفته شد این مدل پرده معمولا از یک پارچه گلدار ضخیم در رو و یک مخمل یا ساتن و یا کتان ساده در زیر استفاده می شود. که برای زیبایی هرچه بیشتر توصیه میشود که در لبه های پرده ی زیرین از یراق ریشه ای یا منگوله ای استفاده کنید و برای پرده ی گلدار رو از سرمه استفاده نمائید.

دکور پرده

دکوری با حریر

همچنین شما می توانید از حریر به عنوان دکور استفاده نمائید. که می تواند پیشنهادی بسیار زیبا و کاربردی باشد. دکوری با حریر بیشتر برای اتاق ها مورد استفاده قرار می گیرد. اما از این مدل در سالن ها هم می تواند انتخابی بسیار زیبا و شیک باشد.

بعضی از تورها اگر توجه کرده باشید در پایین آنها دابر دارد. که می شود قسمت پایین تور را به کناره ها انداخت و خودش می تواند جایگزین یراق و ریشه باشد. که هم صرفه جویی در هزینه است و هم در عین سادگی زیبایی خاصی به منزل شما می دهد.

دکور پرده

همان طور که در مدل بالا ملاحظه می فرمایید از همان حریر زیر به عنوان دکوری هم استفاده شده و در روی آن از مخمل طلایی که رنگش با گلهای حریر ست شده است.