شید دومکانیزم یکی دیگر از نمونه های پرده های بالا رو می باشد. این نوع پرده ها دارای مزایا و معایب خاص خود نیز هستند. در ادامه سعی می کنیم شما را با آنها آشنا کنیم.
تفاوت شید دومکانیزم با زبرا
این دو در کلیت زیاد تفاوتی با هم ندارند. اگر بخواهم در مورد تاریخچه آنها بگویم مسلما زبرا ها خیلی قدیمی تر از شیدهای دبل هستند. کلا این مدل پرده ها در واقع نوآوری در قسمت کرکره های چوبی و فلزی و لوردراپه هستند که در قدیم بسیار مرسوم بوده اند. و تفاوتشان با آنها این است که مانند آنها جمع می شوند اما از پارچه ساخته شده اند.
زبراها همان پرده های راه راه افقی هستند که بیشتر برای منازل در آشپزخانه مورد استفاده قرار می گیرد.

این نوع پرده ها بسیار زیبا و شکیل هستند و تا به امروز مورد استفاده خیلی ها قرار گرفته است.
زبرا ها دارای یک لوله درون مکانیزم هستند که توسط یک عدد گیربکس که در سمت چپ یا راست (بنا به نیاز مشتری) تعبیه شده است با یک زنجیر قرار دارد. هنگامیکه شما زنجیر را بکشید پرده رول می شود و کل پرده در در مکانیزم آن که حدودا 10 تا 12 سانتیمتر ارتفاع دارد جمع می شود. و در زمان جمع شدگی دیگر شما پرده را نمی بینید.
و از آنجا که پرده دو لایه است می توانید پرده را طوری بالا و پایین کنید که خط های افقی لایه پشتی جلوی نور و یا دید از بیرون را بگیرند.
شید دومکانیزم
اما شیدهای دومکانیزم از دو لایه پارچه مجزا و از دو گیربکس جدا تشکیل شده. پارچه رویی را می توان از انواع طرح دار و ساده استفاده کرد، به طوری که به تنهایی می شود آن طرف پرده را دید. یعنی هم از زیبایی پرده می توانید استفاده کنید و هم از نور و نمای بیرون لذت ببرید.
اما در پشت آن از یه پارچه زخیم تر به عنوان آستر یا زیر پرده استفاده می شود برای زمانهای دلخواهتان آن را پایین می آورید تا از دید و ورود نور جلوگیری کنید.

ارتفاع قاب زبرا از 9 تا 12 سانتیمتر است.
ارتفاع قاب شید دومکانیزم از 11 تا 13 سانتیمتر است.
یعنی اگر پنجره یا درب از سقف حدودا 15 سانتیمتر فاصله داشته باشد می توانید از این نوع پرده ها استفاده کنید.
این را برای این گفتم چرا که متاسفانه در بعضی منازل دیده شده که فاصله پنجره یا درب با سقف خیلی کم است. و نمی شود از این پرده ها استفاده کرد. زیرا باعث جلوگیری از باز و بسته شدن پنجره ها می کند.
مزایای شید دومکانیزم و زبرا
1- کم حجم بودن
یکی از مزایای مهم آن کم حجم بودن پرده است. و دیگر مانند قدیم از پرده های چند لایه استفاده نمی کنید. و زمانیکه نیاز به پرده نداشته باشید می توانید آن را به سمت بالا رول نمائید و از نور و یا نمای بیرون لذت ببرید.
این مدل پرده ها همانطور که قبلا عرض کردم بیشتر در آشپزخانه ها، شرکت ها، ادارات و… استفاده می شود.

2- تنوع بالا
شیدها و زبراها مانند دیگر پرده ها دارای تنوع بسیار زیادی می باشند. زبراها در انواع طرح دار و ساده و همینطور شیدهای دومکانیزم نیز قابل سفارش می باشند. و خوشبختانه این روزها شاهد نمونه های خوبِ ترک و حتی ایرانی در بازار هستیم.

3- نداشتن لوازم زیاد
شاید به این نکته توجه کرده باشید که در زمان خرید پرده های پارچه ای درون فاکتور خرید تعداد زیادی از اقلام نوشته شده است. مثلا: سرب پرده، نوار پرده، ریل، کتیبه، گیره پلاستیکی، پیره فلزی و… برای خرید یک عدد پرده. اما شما وقتی یک شد و یا زبرا سفارش می دهید درواقع یک هزینه را پرداخت می کنید و سردرگرم قیمت این همه لوازم نمی شوید.
معایب زبرا و شید
1- شستشو
یک مقدار شستشوی این نوع پرده ها به نسبت پرده های پارچه ای دشوار تر است. به طوریکه دیده شده حتی بعضی از خشکشویی ها به دلیل آگاهی نداشتن به جنس پارچه این مدل پرده ها، آن ها را خراب کرده اند.
در واقع شستشوی آن زیاد کار دشواری نیست و آن را در قسمت شستوی زبرا توضیح داده ایم. در کل سعی کنید به خشکویی که مورد اطمینانتان هست اعتماد کنید. و بهتر از آن مسئولیت شستشوی آن را به فروشگاهی که از آن خرید کرده اید بسپارید.

2- تغییر سایز
زبرا ها و شید دومکانیزم در هنگام تغییر سایز عرض پرده کمی وقت گیر و دشوار است. به طوریکه حتما باید با متخصص آن تماس بگیرید تا آن را خودش و یا به شرکت تولیدکننده بسپارد تا کوچک شود.
و عرض این پرده ها قابل افزایش نیست. فقط کم می شود.
نتیجه گیری
به طور کلی این نوع پرده ها بسیاز زیبا و جذاب هستند و کاربرد و عُمرِ بسیار بالاتری به نسبت کرکره های چوبی و فلزی و لوردراپه ها دارند. تنوع زیاد حجم کم، نصب ساده، قابل تعمیر شدن در محل و… از مزیت های این مدل پرده ها به شمار می رود. و بنا به نیاز و سلیقه و دکوراسیون منزل و یا محل کار خود می توانید از این مدل پرده ها استفاده نمائید.
